1. קודם כל והכי חשוב – אם רוצים לישון על אותה מיטה כולם ביחד, התינוק צריך להיות תינוק יונק.
2. התינוק נולד אחרי הריון תקין ובמועד.
3. ההורים אינם מעשנים, והאמא לא עישנה במהלך ההריון. נמצא קשר ישיר בין עישון ועישון מיד שניה (עישון פסיבי ו/או העברה של חלקיקי ניקוטין דרך בגדים ושיער) לבין מוות בעריסה.
4. תמיד, גם בלינה נפרדת בחדרים שונים! יש להשכיב את התינוק על הגב שלו, על מזרון קשיח ונקי, ללא כריות מיותרות, בובות, ובמיטה בה הסדינים מתוחים לגמרי.
5. במידה ואנחנו ישנים באותה המיטה חשוב לזכור – את המיטה יש להצמיד לקיר או לגדר עם גדר ייעודית. הסדר הנכון לשינה הוא – קיר, – תינוק – אמא – הורה 2.
6. שני ההורים צריכים להסכים ללינה המשותפת, ולהיות במודעות בכל פעם שהם נכנסים למיטה שבמיטה הזו יש תינוק או פעוט שישנים איתם.
7. אנשים שלוקחים תרופות אשר משפיעות על העירנות, נוגדי דיכאון למשל, שיכולות להשפיע על התפקוד, סמים, או אפילו ששתו אלכוהול, או שאינם יכולים להתעורר בקלות במהלך השינה – אסור שישנו עם התינוק.
8. אם לאמא יש שיער ארוך במיוחד היא צריכה לאסוף אותו בצורה בטוחה עם גומיה שלא יכולה ליפול לה כדי למנוע סיבוב סביב הצוואר של התינוק ובכך לגרום לחנק.
9. אנשים עם השמנת יתר קיצונית, או שיש להם איזשהי סיבה להרגיש כמה קרוב התינוק אליהם בדיוק, עדיף שישנו עם התינוק במשטח נפרד כמו מטחברת.
10. נקודה אחרונה וחשובה. קצת מטרגרת וקשורה למוות בעריסה – חשוב שתעשו ביניכם לבין עצמכם את השיחה הכבדה ששואלת – במידה ויקרה משהו חס ושלום, האם אאשים את הלינה המשותפת בכך? האם יש לי חשש להתהפך על התינוק שלי? חשוב מאוד לא להכנס ללינה משותפת באותה מיטה עם החשש הזה. בסוף, חשוב שנקבל החלטות שגם יגנו עלינו ועל הנפש שלנו בעתיד.
מקורות:
https://cosleeping.nd.edu/safe-co-sleeping-guidelines
https://caress.co.il/safe_co_sleep/
https://me.health.gov.il/parenting/raising-children/safe-environment/risks-to-children/sudden-infant-death-syndrome-prevention/